T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARS / MERKEZ - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

2018-2019 Okul-Aile Birliğimiz

 

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

OKUL-AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BİLGİLERİ

 
 

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI  >>>YAVUZ DUMAN  >>>

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI >>>ÖMER PALA>>> 

MUHASİP ÜYE  >>> KATİP  AKSOY  >>> 

SEKRETER >>> TANER DİŞTAŞ >>> 

ÜYE  >>> İLYAS BÜYÜKTANIR >>> 

 

 

 

DENETİM KURULU

 CASİM ASLAN   >>>

BORA ÖZKAYA>>>

 

 

 

 

 

OKUL AİLE BİRLİĞİ HESAP NUMARAMIZ

T.C. ZİRAAT BANKASI KARS ŞUBESİ 

0147 - 43672633 - 5001 

 

 

 OKUL- AİLE BİRLİKLERİNİN EĞİTİMDEKİ ROLÜ VE ÖNEMİ;

 

   Bilindiği üzere eğitim kurumlarında, okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek,    veli ve okul arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri    desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula    maddi katkı sağlamak üzere Okul Aile Birlikleri kurulmuştur. Okul Aile Birlikleri iş ve işlemlerini,    31 Mayıs 2005 tarih ve 25831 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Milli Eğitim Bakanlığı Okul -    Aile Birliği Yönetmeliği’ne göre yürütürler.


   Eğitimde Okul-Aile Birliklerinin çok önemli bir rolü vardır. Çünkü eğitim, sadece okulda    öğretmenin ders vermesinden ibaret değildir. Eğitimde okul kadar, aile ve çevrenin de çok    büyük rolü bulunmaktadır.

   Yapılan araştırmalar, öğrenci başarısının, okulların fiziki yapısı veya sosyo-ekonomik    yapısından ziyade, okul-aile işbirliği ile arttığını göstermektedir. Okulla işbirliği içinde olan    velilerin öğrencileri çok daha başarılı olmaktadır.

   Biz velilerin en büyük amacı, sevgili çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayarak,    onların iyi birer vatandaş olmalarını sağlamaktır. İyi eğitim alan insanların gelecekteki

 

hayatlarının daha başarılı olması kaçınılmazdır. Bu da okul ile velinin dayanışmasına bağlıdır.

   Bu bağlamda eğitim-öğretim faaliyetlerine velilerin destek vermesi ve okul ile işbirliği yapması zorunlu hale gelmektedir. Okul Aile Birlikleri de bu birlikteliği gerçekleştirmek okulun ve öğrencinin başarısını arttırmak ve çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla kurulmuşlardır. Okul-Aile Birlikleri, okul ile veli arasındaki iletişimi sağlar. Velileri okulun her türlü faaliyetlerinde okula destek olmaya ve öğrenci başarısını arttırmak amacıyla yapılan çalışmalara dâhil eder.

   Velinin okula destek olması sadece maddi anlamda düşünülmemelidir. Birçok velinin okul için yapacağı çok şey vardır. Bu yüzden velilerimizin her konuda okula destek olması gerekmektedir.

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.01.2016 - Güncelleme: 30.11.2018 00:08 - Görüntülenme: 1174
  Beğen | 0  kişi beğendi